Rólunk mondták


„Ha el akarok érni valamit, akkor azért dolgoznom kell.”

Gyakran ismételt kérdések

 

Miben tér el ez a program a korábbi alapítványi kezdeményezésektől? 

Az Erasmus+ projekt keretében megvalósított karrier program a korábbi alapítványi karrierelemeket nemcsak újragondolta, hanem teljesen új tartalmi elemek és gyakorlatok beemelésével egy teljes tréningsorozatot állított össze. Továbbá nemzetközi partnerével, a romániai Fundatia Dreptul la Educatie-vel (az Oktatáshoz való Jog Alapítvánnyal) adaptálták a magyar tréningmodulokat, azokat a romániai fiatalok igényeinek megfelelően átdolgozták, így 2016 őszétől már Romániában is elérhető lesz a program.

Milyen nyelven folyik a képzés?

Bár a program nemzetközivé vált az Erasmus+ projekt révén, Magyarországon továbbra is magyarul tartjuk a tréningeket. Romániában azonban román nyelven. De nem csupán ez a különbség a két ország karrier programja között, azok – a különböző adottságok miatt – néhány programelemükben más elemeket, példákat tartalmaznak, de minden esetben hasonló szakmaiságot képviselnek.

A magyar program csak Budapesten érhető el?

Nem, 2016 őszétől már a nyíregyházi OK Oktatási Központban is elérhető a karrier tréningsorozat.

Honnan kaphatok bővebb információt, ha még nem tudom, hogy szeretnék-e jelentkezni?

Az alábbi elérhetőségeken programszervező kollégáink minden kérdésre készségesen válaszolnak. E-mailben a karriersuli@okkozpont.hu címen általános iskolások, és a karrieriskola@okkozpont.hu címen a középiskolások tehetik fel a kérdéseiket. Továbbá  a 0614130620 telefonszámon is kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők.

Ki jelentkezhet?

A karriersuliba 7-8. évfolyamos (13-15 éves) diákok jelentkezhetnek. A karrieriskolába a 11-13. évfolyamos (17-19 éves)  diákok tudnak jelentkezni.

Hogyan tudok jelentkezni?

Az alábbi nyilatkozat és adatlap kitöltésével és beküldésével regisztráljuk a jelentkezést, illetve beosztjuk a jelentkezőt a következő induló csoportba.

Jelentkezhetnek-e iskolai osztályok együtt?

A tréningre elsősorban egyéni jelentkezést várunk. Ha az osztály minden tagja úgy érzi, hogy szeretne a tréningen részt venni, abban az esetben egyénileg mindenki jelentkezhet a tréningre.

Miért van szükség a szülői beleegyező nyilatkozatra?

Kiskorú gyermekek esetén a tréningsorozat megkezdésének a feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat beérkezése. Erre azért van szükség, mert a tréningen fénykép- és videófelvételeket készítünk.

Meg fogom-e tudni ezen a tréningen, hogy milyen iskolában kell továbbtanulnom?

Ezen a tréningen az információk hatékony keresését, a környezet tudatos kezelését tanítjuk meg. Ilyen jellegű konkrét kérdésekre a résztvevők önállóan kereshetnek választ a tréningen kívül.

Meg fogják-e nekem mondani ezen a tréningen, hogy mi leszek?

Erre a kérdésre minden résztvevő saját maga keresi a választ, a tréning és a tréner nem szolgál kész válasszal. Valljuk, hogy a pályaválasztás és a karrierépítés egy életen át tartó (tanulási) folyamat, melynek kezeléséhez és tervezéséhez ad kulcsot ez a tréningsorozat.

Szükséges-e minden tréningalkalmon részt vennem?

Igen, a tréning minden modulján szükséges és érdemes részt venni, hiszen a tartalom folyamatosan egymásra épül és mélyül.

Mi történik, ha egy alkalommal hiányzom a tréningről?

Aki az első alkalommal nem tud részt venni a tréningen, ő egy következő csoporthoz tud csatlakozni és velük kezdheti el a tréningsorozatot.

Aki valamelyik közbenső alkalomról hiányzik, ő a trénertől kérhet segítséget, hogy bizonyos mértékben pótolhassa a kimaradást. A hiányzást, illetve annak okát szükséges igazolni a tréner felé.

Mire való ez a tréning?

A tréning célja, hogy segítse a tudatos gondolkodást a pályaválasztásról. A tréning hozzásegíti a résztvevőket az önismeret elmélyítéséhez és a rendszerszemlélet kialakításához, ami a tudatos jövőtervezéshez elengedhetetlen.

Mennyien vannak egy csoportban?

Egy csoportban legalább 8 és legfeljebb 12 résztvevő lehet.