Rólunk mondták


„Megtanultam, hogy bízzak önmagamban és ne féljek kiállni magam mellett, merjek megszólalni mások előtt magabiztosan és ne adjam fel az álmaimat”

Karrieriskola program

Az OK Karrieriskola egy 4*4 órás (középiskolai modul), tréningsorozat. A saját fejlesztésű képzések ingyenesek, különösen – de nem kizárólagosan – a 11-13. évfolyamos (17-19 éves) diákoknak szólnak. A tréningekre hétfői vagy csütörtöki napokon (9-19 óra közötti idősávban) kerül sor hetente egy vagy két alkalommal, mely alkalmak négy órát ölelnek fel. Csoportos jelentkezés (12 fő) esetén lehetőség van ettől eltérő, egyedi időpont egyeztetésére is. A résztvevő fiatalok ez idő alatt elmélyülhetnek a pályaorientációval kapcsolatos kérdésekben.

A tanulók körében rendkívül népszerű edutainment („szórakoztatva tanítás”) módszertant alkalmazó oktatás során az Alapítvány szakemberei nagy hangsúlyt fektetnek többek között az önismeret mélyítésére, különösen a résztvevők saját kompetenciarendszerének megismerésére, valamint a munkával kapcsolatos igényeik feltárására, hiszen fontos, hogy olyan pályák felé orientálódjanak, melyek megfelelnek képességeiknek és elvárásaiknak egyaránt.

A tréning nyílt, barátságos légköre lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők a pályaorientációval, karrierépítéssel és a munkával kapcsolatos kérdéseiket szabadon megfogalmazzák, és azokra válaszokat keressenek. A képzésen szerzett ismeretek birtokában már tudatosan tervezhetik jövőjüket és karrierútjukat.

Miről szól a középiskolai karriertréning, azaz a KARRIERISKOLA?


A négy alkalmas (alkalmanként 240 perces) tréningsorozat célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat a készségeiket, erősségeiket és lehetőségeiket, amelyek a pályaválasztásukat meghatározhatják.

A foglalkozások hozzájárulnak:

A tréningsorozat lehetőséget ad a karrierút megtervezésére, elindítja az egész élet, bennea munka tudatos szemléletét és tervezését. Elgondolkodtat. Önmagunk megfigyelésére késztet. Kérdéseket vet fel. A fizikai és on-line környezet aktív, kreatív és tudatos kezelésére és használatára késztet, nem elhanyagolva a társas készségeket sem. Felerősíti a pozitív életszemléletet, az egyéni erősségek mind jobb kihasználását.


Miről NEM szól a tréning?

A tréning nem egy személyes tanácsadás, hanem egy csoportos készségfejlesztés. A tréning nem helyettesíti a pályaválasztási tanácsadást, hanem lehetőségeket vet fel.


Szervezési tudnivalók